Alkuun voisi olla suotavaa hieman esitellä itseäni ja tätä blogia.

Kirjoitusten takana on 20-vuotias anonyymina pysyttelevä henkilö, jolla on yksi saavuttamaton haave elämässään; opiskeluoikeus Helsingin oikeustieteellisessä tiedekunnassa. Saavuttaakseni haaveeni, aion seuraavan puolen vuoden aikana suorittaa oikeustieteen opintoja Avoimessa yliopistossa Helsingissä. Opiskeluni alkavat tänä iltana pakollisella kahden opintopisteen arvoisella 'Johdatus oikeustieteeseen' -kurssilla. Mikäli kaikki menee suunnitelmieni mukaan, on minulla maaliskuussa 2015 kasassa jo huimat 43op!

Olen pyrkinyt tiedekuntaan nyt kahdesti. Ensimmäisellä kerralla olin naiivi ja ylimielinen (niin paljon kuin ylimielisyyttä halveksinkin) ja kuvittelin pääseväni tiedekuntaan tuosta noin vain, lukematta lähes ollenkaan. En vielä silloin ymmärtänyt mitä oikikseen pääsemiseen vaaditaan. Ja jos nyt kaikki luurangot vedetään kaapeista, en saanut pääsykoekirjoja luettua kuin korkeintaan kerran läpi ja varmasti jokainen ymmärtää, että se on todellakin aivan liian vähän. Lisäksi kirjani ovat edelleen koskemattoman näköiset, sillä en halunnut tehdä niihin lainkaan merkintöjä, sillä kuvittelin myyväni ne heti KUN pääsisin tiedekuntaan sinä syksynä - tiedän, säälittävää..

Toinen pyrkimiskertani olikin jo paljon antoisampi. Tein kuitenkin paljon virheitä myös sillä kertaa ja uskonkin olevani ensi kerralla tietoisempi siitä, miten minun tulisi opiskella ja käyttää aikaani mahdollisimman hyödyllisesti, jotta lopulta saavutan unelmani opiskelupaikan suhteen. Suoritukseni ei kuitenkaan ollut täysi fiasko, sillä saavutin nelisenkymmentä pistettä kokeesta.

Illan opintoja odotellen,

- E