Tänään on hyvä päivä. Sain muutama tunti sitten tiedon siitä, että olen vihdoinkin päässyt läpi siitä iänikuisen puuduttavasta ja hermoja raastaneesta tentistä, minkä vuoksi opintoni ovat olleet hieman vaakalaudalla ja ottaneet kovaa takapakkia.. Mietin usein tuon neljän kuukauden aikana (kävin siis tuon kyseisen kurssin syyskuussa ja tentin sen neljästi..), että mikä ihme minussa on vialla, kun en vaan pääse siitä tentistä yli enkä ympäri. Meinasin monesti luovuttaa ja jättää opiskelut sikseen, en todella luottanut enää itseeni ja myönnettäköön, että syvimpinä epätoivon hetkinä, itsesäälissä rypiessäni, mietin, etten edes hae oikikseen, koska olen luuseri enkä pääse sinne (?!).. Mutta nyt kuitenkin, neljän kuukauden tuska ja piina on takana päin JA minulla on ensimmäiset 2 opintopistettä kasassa (teoriassa siis, tenttitulosten virallinen julkistamispäivä olisi vasta 19.1., mutta suurkiitos Avoimen yliopiston henkilökunnan ja ko. kurssin luennoitsijan, joka viitsi tarkistaa kokeeni heti, sain tietää sen jo nyt)! Jee! Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ja todellakin haen oikikseen ja pääsen sinne, seikka on saletti!

Ajattelin, että voisi olla paikallaan hieman valaista, mitä luentokokonaisuuksia olen jo suorittanut ja mitä on vielä edessä.


Suoritetut (tenttiä vaille valmiit):


Johdatus oikeustieteeseen - 2op 

Työoikeus (6op) - luentotentti 19.1., lakikirjatentti 2.2.

Oikeushistoria (5op) - luentotentti 24.1., kirjatentti 30.1.

Hallinto-oikeus (10op) - lakikirjatentti 20.3. ja 16.6. (tämän voi tenttiä kahdessa osassa)

Ympäristöoikeus (6op) - lakikirjatentti 19.2.


Vielä edessä:


Valtiosääntöoikeus (5op)

Oikeusteoria (6op)

Yksityisoikeuden johdantokurssi (3op)

Rikosoikeus: kriminologia ja kriminaalipolitiikka (1.5op) - nykyisen tiedon mukaan tätä kurssia ei lasketa mukaan, jos pyrkii oikikseen avoimen kautta.

Perhe- ja jäämistöoikeus (6op) - tähän olen varasijalla



Nämä kaikki kurssit suoritettuani, minulla on kasassa yhteensä 44,5 opintopistettä! Eli siis suoritan kaikki kurssit, mitä avoimella yliopistolla oli tarjonnassa syksyksi 2014 ja kevääksi 2015.. Mitenköhän käytännössä on mahdollista pyrkiä avoimen kautta, kerta siihen vaaditaan vähintään 60op ja avoimella ei tällä hetkellä ole enempää kursseja tarjolla? Hmm.. pitänee ottaa selvää ja palata asiaan myöhemmin.

Psst.. avoimessa on mahdollista opiskella myös kesällä! Itse ainakin todennäköisesti löydän itseni ensi kesänä koulun penkiltä nyt kun olen päässyt oikein kunnolla vauhtiin ;)

Ps. Kirjoittelen tätä blogia pääasiassa itselleni, jotta voin joskus hamassa tulevaisuudessa palata muistelemaan (ja naureskelemaan) tätä elämänvaihetta, mutta otan tietysti enemmän kuin mielelläni vastaan ajatuksia ja kysymyksiä koskien blogin sisältöä - mitä haluat(te) tietää?

- E