Aloitin opiskelun Helsingin avoimessa yliopistossa osapuilleen neljä kuukautta sitten. Tällä hetkellä minulla on 130 tuntia luentoja takana, mikä tekee yhteensä 29 opintopistettä avoimen yliopiston kurssitarjonnassa, mutta suoritetuista luennoista huolimatta, minulla on yhä pyöreät nolla opintopistettä suoritettujen opintojen listalla... tämä on ehkä yksi osasyy sille, miksi en ole viitsinyt ja jaksanut blogianikaan päivitellä.

Mietit varmaan, miksi tilanne on tämä? - Siksi, että en pääse yhdestä pakollisesta - kahden opintopisteen arvoisesta - johdatuskurssin tentistä läpi.... ja avoin yliopisto vaatii, että tämä kurssi tulee olla suoritettuna ennen kuin perusopintoja voi tenttiä. Olen harmitellut asiaa jo mielestäni tarpeeksi itsekseni, joten en viitsi alkaa avautumaan siitä sen enempää kuin että harmittaa, että opintoni junnaavat paikallaan ja rahaa on heitetty hukkaan useampi sata euroa tähän hetkeen mennessä. En kuitenkaan vielä ole täysin menettänyt toivoani, sillä keskiviikkona minulla on järjestyksessään kolmas uusintatentti ja sen on parasta tulla takaisin hyväksyttynä!

Yritän vakuutella itseäni siitä, että vaikka en opintopisteitä saisikaan haalittua kasaan, on opiskelusta kuitenkin lopulta hyötyä minulle esimerkiksi pyrkiessäni jälleen ensi keväänä tiedekuntaan - koskaanhan ei tiedä, mitä oikeudenaloja valintakoekirjallisuus pitää sisällään, ja jos hyvä tuuri käy ensi kevään suhteen, pääsen pänttäämään valintakoetta varten sellaisia oikeudenaloja, mitä olen jo avoimessa ehtinyt opiskella. 

Jos tuota tenttisähläämistä ei oteta huomioon, avoimessa opiskelu on kyllä muutoin kaikin puolin mukavaa ja hyödyllistä, tietysti myöskin aikaa ja rahaa vievää, mutta lopulta palkitsevaa - jos ei opintopisteiden muodossa niin vähintään sitten kaikki opitut uudet asiat ja tiedot lämmittävät kyllä mieltä ja toisaalta omalla kohdallani oikeustieteen opiskelun myötä myös näkemykseni muun muassa erilaisista yhteiskunnallisista asioista on muuttunut, kun oikeudellinen ajattelutapani muuttuu ja saan hieman erilaista perspektiiviä asioihin - kaikki ei olekaan niin yksiselitteistä, kuin voisi kuvitella. 

Nyt on pakko jatkaa tenttiin lukemista! :)

- E